Има много начини да си получите така желаната доза адреналин. В повечето случай обаче трябва да се подложите на опасност. За да се насладите на силните усещания безопасно чудесно решение са атракционите за възрастни. Там може действително да получите неповторимо усещане.

Ето и някои от най-вълнуващите съоръжения:

1. ColossusНамира се в парка Торп, в английския град Чертси. Днес остава най-стръмното съоръжение. Дължината му също е внушителна – 850 метра. Максималната височина е 30 метра, а скоростта, с която се движи влакчето е 65 км/ч.

2. „Летящият холандец”С височина от 35 метра съоръжението действително е едно от най-страшните в съвременния свят. Капсулите със „смелчаците” могат да достигнат до 40 метра.

3. White CycloneВисочината на влакчетата достига до 42 метра, а дължината на трасето е 1800 метра. Максималната скорост, с която се движи влакчето е 100 км/ч. Ако отстрани ви се струва детска играчка, то като се качите ще усетите действителната мощ на това японско съоръжение.

4. „Катапултът”Санктпетербурският атракцион се намира в парка „Див остров”. Състои се от три масивни колони, към които има прикрепени кабели. Височината на конструкцията е 54 метра. Вибрациите на люлката продължават до пълното й спиране, като тя непрекъснато се обръща около оста си.

5. Son of beastТази зашеметява конструкция е открита през 2000 г. Към днешна дата е единствената пързалка с мъртва линия. Височината на съоръжението, което е направено изцяло от дърво, е 66 метра.

6. Silver StarНамира се в германския парк EuropaPark. Струва си да бъде опитан, стига да имате достатъчно смелост. Дължината му е 1.5 километра с максимална височина 73 метра. Скоростта на вагончетата на някои участъци достига до 100 км/ч.

7. Steel Dragon 2000Височината на този атракцион е колкото 30-етажна сграда. Дължината е 2.5 километра. Пуснат е в действие през 2000 г. Преживяването ще остави без дъх дори и най-големите смелчаци.
Източник: fakti.bg