Помощник комисарят Боб Куик, който ръководеше отдела за борба с тероризма в британската полиция, подаде оставка, след като беше сниман от фоторепортерите, отивайки на съвещание при премиера, със секретни документи в ръка по такъв начин, че съдържанието на документите можеше лесно да се прочете. Кметът на Лондон Борис Джонсън вече прие оставката на Куик, съобщи АФП.
Поради невнимание от страна на Куик бяха разсекретени данни за това къде във Великобритания ще бъдат извършени антитерористични операции, а също така имената на полицаи, ангажирани в тях. В резултат на това полицейската операция трябваше да започне по-рано от планираното.
При операцията са били арестувани 12 заподозрени в северозападната част на Англия. По-специално един студент е бил арестуван пред библиотеката на университета в Ливърпул, предаде Би Би Си.

Сред арестуваните са десет пакистанци, пристигнали във Великобритания със студентски визи и един британец. Всички задържани са под 41-годишна възраст.
Операциите продължават, посочва ЛентаРу. Полицията провежда обиски на пет адреса в района на Манчестър, на три в Мърсисайд, един в графство Ланкашир. По някои данни в Ланкашир вече са арестувани двама мъже. /БЛИЦ