Скъсаха принц Хари на изпита за пилот на военен хеликоптер. Това няма да стане причина той да бъде изгонен от курса, но британският принц ще трябва отново да се явява на изпит и му предстоят допълнителни задания, съобщи lenta.ru, като се позова на Royal Watch News.
Ако принц Хари успешно изкара оставащата част от курса за обучение на пилоти на военен хеликоптер, той ще може да пилотира вертолети Apache, Gazelle или Lynx през 2010 г.
В Лондон смятат, че неуспехът на изпита е резултат от лични проблеми на принца, отбелязва руският вестник “Труд”. Както съобщават британските медии, неотдавна Хари се раздели с приятелката си Челси Дейви, с която ходеше пет години.
По-малкият син на престолонаследника завърши военната академия Сандхърст през 2006 г. и започна служба в полка Blues and Royals на Кралската придворна кавалерия. Миналата зима се сражаваше десет седмици инкогнито срещу талибаните в Афганистан. Върна се във Великобритания, след като в медиите изтече информация за това къде се намира той.
През октомври миналата година 24-годишният принц обяви, че иска да изкара курс за обучение за пилот на хеликоптер от авиационния корпус на британската армия. Ако завърши успешно курса, принц Хари ще продължи семейната традиция - принцовете Чарлс и Андрю навремето също бяха пилоти на хеликоптери. Принц Андрю дори участва като пилот на хеликоптер от Кралските ВМС във Фолклендската война.
През септември миналата година по-големият брат на Хари – принц Уилям съобщи решението си да продължи кариерата си като военен пилот. Преди това той премина курс за военна подготовка, като по няколко седмици беше в сухопътните войски, Кралските ВВС и ВМС, както и в спецчастите, припомня РИА “Новости”. /БЛИЦ