Като бебе Аманда Скарпинати е откарана в спешното заради сериозни изгаряния вследствие на инцидент с гореща вода. По време на възстановяването си малката Аманда е ежедневно обгрижвана от млада медицинска сестра, пише zajenata.bg.

Нежността и любовта, които непознатата жена отдава на мъничето, трогват цялото лечебно заведение и то дотолкова, че са увековечени с кадри в месечното печатно издание на болницата от въпросната 1977-а година.

Аманда разкрива, че през съзнателния си живот, често е гледала тези фотоси и всъщност именно те са ѝ вдъхнали сили в едни от най-тежките ѝ моменти. "Толкова е успокояващо да виждаш, че някой се грижи за теб с такава нежност, че си била толкова обичана и пазена", споделя тя. Младата дама допълва, че многократно през годините се е опитвала да открие самоличността на медицинската сестра, за да ѝ се отблагодари лично за грижите, но уви не успява. Ситуацията обаче се променя преди броени дни, когато Скарпинати, приела съвета на приятел, качва във Фейсбук кадрите със своята спасителка, надявайки се да се намери някой, който да разпознае дамата. Така и става. Оказва се, че дамата се казва Сузан Бергери и към момента на снимката тя е била едва на 21. Историята обаче не свършва до тук, защото Сузан приема поканата на Аманда да се види с нея и след цели 38 години двете застават лице в лице, в болничното заведение - там, където е започнало всичко. Едва ли има нужда да споменаваме, че срещата е изключително емоционална, а самата Сузан, с насълзени очи, признава, че не е предполагала, че ще получи такава благодарност за това, че си е свършила работата. "Не мисля, че много медици са преживели подобно щастие... да имат някого, който помни какво си направил за него и то след толкова години."