Шестима полицаи бяха ранени в престрелка с барикадирал се в къща мъж във Филаделфия, като и шестимата напуснаха болничните заведения, където получиха помощ.


Както БЛИЦ писа стрелецът отвръщашe на огъня в продължение на повече от 8 часа, наложи се рейд на полицейския спецотряд SWAT да измъкне попаднали в опасна ситуация полицаи в квартала Найстаун-Тиаго.

След като няколко часа нямаше контакт с мъжа, шефът на полицията Ричард Рос и адвокатът на барикадиралия са разговаряли по телефона, като са го уверили,че полицията няма да стреля срещу него, ако се предаде. 

Заподозреният е разследван за федерални престъпления,той открил огън срещу полицаите, дошли за обиск за наркотици. Повече от 8 часа той отказва да излезе и да се предаде на властите.

Накрая мъжът все пак реши да сложи оръжие и бе задържан, съобщи CNN, цитирайки съобщение в Туитър на сержант Ерик Грип. Екипите на SWAT разчистват къщата, добави още говорителят на филаделфийската полиция.

"Истинско чудо е, че нямаме няколко убити полицаи днес", каза шефът на полицията Ричард Рос. Той похвали уменията на спецотряда, който успя да евакуира двама блокирани в сградата полицаи, както и трима задържани. Според него те действали толкова бързо, че стрелецът дори не ги е усетил. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!