Хали Тенант, 29-годишна учителка в началното училище от Хотспър, Австралия, отишла на спонтанен поход с приятеля си. Момичето заспало край огъня, седнало на стол и тогава се случило нещо, което разделил живота й на преди и след. Приятелка откри, че е паднала с глава в огъня и дори не успяла да опита да се измъкне.

Приятелката на Хали я извадила от огъня и в паника изляла студена вода върху изгорялото й лице. Пострадалата била спешно откарана в болницата, където била настанена в изкуствена кома за осем дни. Тогава тя била преместена в отделението за изгаряне, австралийката вече е претърпяла шест операции, включително трансплантация на кожа.Сега Хали постепенно се възстановява, но все още има дълъг път пред нея. Най-трудното за нея била да се примири с това как се е променило лицето й и с реакцията на други хора към него, пише News.com.au. Веднъж случаен непознат казал, че прилича на зомби.

Сега Хали не може да работи или да кара кола. Въпреки това, въпреки позицията си, момичето се опитва да не губи духа си и вижда случващото се като шанс да стане още по-силна и по-добра. По трудниь си път учителката е подпомагана от роднини и любящия съпруг.

Превод: БЛИЦ