В Ухан улиците са призрачно пусти, а градът е сякаш изоставен след предприетите мерки заради заразата от коронавирус. Мястото е под карантина, положението извънредно и хората не трябва да напускат жилищата си.

От никъде не се виждат каквито и да е признаци на живот, а градът напомня за обезлюдения преди години Припят след аварията в "Чернобил" през април 1986 година.

Все пак данните стават все по-обнадеждаващи. 

Броят на пациентите с новия тип коронавирус в Китай намалява с всеки изминал ден, като 82,7% от всички заразени хора вече са изписани от болниците. Смъртността от коронавирус в КНР към момента е 3,95%.

Според последните данни, броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в континентален Китай е достигнал 80 844, от които 66 911 са излекувани и са изписани от болниците, което представлява 82,7% от общия брой на случаите.
 


Ухан

Колите и хората липсват, а мястото е сякаш необитаемо. Това става ясно от снимки, плъзнали из мрежата и споделяни от стотици хиляди хора. Кадрите са направени още на 3-и март. 

Междувременно всички страни и експерти казват, че най-добрата превенция към този момент е изолацията. България е с обявено извънредно положение, а шефът на Националния оперативен щаб във връзка с коронавируса - проф. Венцислав Мутафчийски, още в събота заяви, че ще иска от правителството допълнително затягане на колатаните. 
 


Ухан

Към този момент в страната има дадени 44 положителни проби за коронавирус, а двама души - съпрузи, починаха в "Пирогов", въпреки усилията на лекарите. 

Картината на световно ниво не е по-различна. 
 


Венеция, площад Сан Марко

В Гърция болните са 228 пациенти. В Албания - 38, Босна и Херцеговина – 21, Румъния – 123, Северна Македония – 19, Сърбия - 49, Турция – 6.

В Италия има особено голям скок - 3597 нови случая. Т.е. 21 157 души са обявени към тази сутрин в 6 часа. Броят на починалите е 175 за последните часове. Общият им брой иначе в страната е 1400. Критичните случаи са 1500.
 


Токио

Във Франция има 808 нови случая. 4469 са заразените там, един е починал през последните часове. Общият брой на смъртните случаи става 91.

Към момента болните от COVID-19 в Испания са 6391 души.
 


Милано