Северна Корея е приложила редица мерки за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус. Официално страната твърди, че няма случаи на заразени и починали, но това е много малко вероятно, пише Businessinsider.com.

Правителството на страната спря туризма и затвори по-голямата част от границата си, въпреки че търговията с Китай продължава.

Снимките от вътрешността на страната през последните седмици показват, че жителите и работниците вземат предпазни мерки, като носенето на маски и ръкавици.


Дипломат от Пхенян шокира с хипотеза за уврежданията на Ким Чен Ун и изчезването му

Но фотографии на тесни класни стаи и правителствени срещи показват предизвикателства при прилагането на мерките за социално дистанциране и експерти отбелязват, че в страната липсва здравна инфраструктура за борба с пандемията.

На фона на извънредната ситуация се появиха и спекулациите по отношение на местонахождението на лидера на страната Ким Чен Ун, който не е виждан на публично място от 11 април.

Както БЛИЦ писа по-рано 
днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, отговаряйки на въпросите на журналистите в Белия дом, заяви, че американските власти много добре знаят какво се случва с Ким Чен Ун, но не искат да съобщават и обсъждат това.

Японска телевизия пък твърди, че лидерът на страната е на 99,9% сигурно, че е мъртъв.

Ето как изглежда животът в Северна Корея, докато страната се бори с огнището:
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!