Израелецът–арабин Ала Агабрия се натъкнал на мина по време на пикник, който той и негови роднини си организирали на минно поле, съобщава “Йедиот ахронот”.
Пристигналите на мястото на инцидента спасители се опитали да го откарат до болницата с хеликоптер, но по пътя го изпуснали, в резултат на което Агабрия паднал от 50 метра височина и загинал.
Агабрия и двама негови роднини си избрали място за пикник в района на град Бей Шеан. Както по-късно обясниха пред полицията роднините на загиналия, те не са знаели, че това поле е закрита военна зона и не видели никакви предупредителни знаци или ограда.
Агабрия пострадал от експлозия на мина и дълго време чакал да дойдат спасителите, които не могли да стигнат до него предвид опасния участък. Било решено пострадалият да бъде евакуиран с военен хеликоптер, който пристигнал на мястото след час и половина.
Пристигналите спасители привързали Агабрия към носилка и слагайки му каска, прикрепили носилката към хеликоптера с дебели въжета. Когато обаче хеликоптерът излетял и започнал да набира височина, въжетата се разхлабили и Агабрия паднал.
Както посочва “Джерусалем поуст”, ръководителят на ВВС на Израел Идо Нехущан е разпоредил да бъде сформирана комисия, която да разследва инцидента. /ЛентаРу