В столицата на Молдова Кишинев полицията и спецчастите през нощта възстановиха контрола над разгромените сгради на парламента и президентството.
Зданията са били заети, след като грабилите ги като мародери протестиращи са се разотишли по домовете си, посочва ИТАР-ТАСС. Това е било направено, за да бъдат избягнати ненужни жертви. Полицията е открила в сградите разбити, изгорени и разграбени кабинети, от които са били изнесени всички ценни неща – мебели и техника. Всичко, което вандалите не са успели да отнесат, заедно с документи и други вещи на депутатите беше изгорено на улицата. През нощта в парламента избухна пожар, който беше потушен на сутринта. Същата беше участта и на президентството, в което варварски бяха разграбени кабинетите, пише руската агенция.
В момента в центъра на Кишинев има допълнителни сили на полицията, които са заели позиции вътре в сградите на парламента и президентството. Под засилена охрана са Централната избирателна комисия, МВР, МВнР, правосъдното министерство, националната телевизия и правителството, където кабинетът продължава да заседава.
По улиците на Кишинев патрули проверяват документите на минувачите. На входовете в града има полицейски отряди, които няма да допуснат хора от провинцията да се присъединят към протестите. /БЛИЦ