Младият баща Сам Баруик от Йоркшир се спънал в дневната в играчките на сина си, 6-месечния Леон, паднал върху него и го убил, пише “Дейли мейл”.
Семейната трагедия станала през ноември миналата година, а тези дни е завършило полицейското разследване със заключението, че в смъртта на бебето няма нищо подозрително, станало е така, както са заявили пред полицията родителите, което съвпада с мнението на патолога, нарекъл този ужасяващ случай “трагично нещастие”.
“Мисля, че се спънах в играчките”, разказва 20-годишният баща, целият в сълзи. “Не мога да си спомня как съм станал. Очите на Леон бяха широко отворени и ме гледаха”, казва бащата. През това време съпругата му 19-годишната Кайти Холдър правела чай в кухнята. “Чух, че Сам извика “Кейти” пет или шест пъти. Отидох в дневната и видях Сам на колене да държи Леон. Плачеше. Взех Леон на ръце и се обадих на Бърза помощ от неговия мобилен телефон”, спомня си майката, която има и дъщеря от друга връзка. Полицията е разпитала и съседите, от които младите родители първо са поискали помощ, тропайки по вратите им. “Баща ми отвори и видях младата жена Кейти, да клечи на прага, в истерия. Викаше: “Спънал се е и е паднал върху него”, разказва съседката Джанет Уинтър. “Детето беше посиняло, без движения, като парцалена кукла. Направих му изкуствено дишане и то промени цвета си на сив, след което издаде звук, като че диша”, казва съседката. Бебето веднага е било закарано в болница. За съжаление обаче починало два дни по-късно в резултат на фаталните увреждания на главата, причинени от падането на неговия баща, висок 182 см и тежък 82 кг, пише Index.hr. /БЛИЦ