Гръцкият портал "Ола Дека" излезе с нова версия за убийството на американския студент Бакари Хендерсон на остров Закинтос. Сайтът цитира хостеса от сръбско потекло, която била пряк свидетел на конфликта, довел до смъртта на младежа.
Според тази версия скандалът тръгнал именно заради тази девойка, с която Бакари се снимал. Името й не се споменава, тя обаче казала пред сайта, че след снимката, две момичета от Сърбия се приближили до нея и я попитали "защо при положение, че има толкова много сърби наоколо, се снима с черен."
 


"Игнорирах ги. Тогава американците, с които дойдох и групата младежи от Сърбия си размениха реплики, но не ни спомням какви точно. Един сърбин удари шамар на Бакари, той разби бутилка от бира в главата му," разказва хостесата.Тогава започнал и същинския бой."Излязох навън с трима от американците. След пет минути се върнах и видях Бакари в безсъзнание, а от очите му течеше кръв," разказва девойката.

По-рано гръцкия вестник "Прото Тема" цитира член на охраната на клуба, според когото хостесата имала почивен ден, но дошла тук, за да се срещне с американците, а боят започнал след размяна на реплики между американски студент и група сърби.

Превод: БЛИЦ