71-годишната Оливо Милдред и нейният партньор Тимъти Дарнел Хенсън на 54 години, са били застреляни от Андрю Кот, съсед на жената, с когото тя е била във вражда повече от десет години, съобщават световните издания.
Полицията е пристигнала на местопрестъплението, след като е била информирана за три изстрела от пушка на адрес в центъра на Лас Вегас, като те са открили ужасна сцена в задния двор на Оливо, съобщават световните издания.

Властите смятат, че Кот е стрелял в Хенсън и Оливо през ниска тухлена стена, построена между къщите, и когато видял ранения Хенсън, който все още се движел, стрелял отново. Мъжът казал, че е извадил пистолета, защото Хенсън уж му крещял през стената.


Оливо Милдред посредата

36-годишният Андрей Кот служи като пастор в баптистката църква Iglesia Bautista de Fe y Amor и живее със съпругата си и 3 деца. В момента заподозреният е в центъра за задържане на окръг Кларк, без възможност за депозиране на гаранция.

Прабабата на Оливо често разказвала на приятелите си за съсед, който я тормозел, съобщил е внукът на жената, Роман. Съседската вражда е довела до многобройни позвънявания в полицията от двете страни. От тях 7 са били през тази година, като последното е в деня на убийството. Този път Кот се оплакал, че Оливо пръскала него и едно от децата му с градински маркуч.

В допълнение, Кот често крещал на жената, която имала навика да се пече гола и искал от нея да се облече. В отговор Оливо му напомняла, че има право на личен живот.


Пасторът Андрю Кот

Според думите на Роман, Оливо обичала музиката и общуването с приятели и с нетърпение очакваше партита, на които танцувала много. Тези партии били друга причина за недоволството на съседа, който се обръщал към полицията с няколко оплаквания за шум.

Според доклада за ареста, Кот не посочил конкретни мотиви и казал само, че се уплашил, когато Хенсън започнал да крещи. Тогава Кот грабнал пушката и дръпнал спусъка.

В деня на смъртта си Оливо се намирала в джакузито в задния си двор, когато Кот се предполага, че отново започнал да крещи към нея през тухлената стена с изискване да се облече, тъй като малката му дъщеря била в двора.


Тимъти Хенсън

Хенсън започна да крещи на мъжа в отговор и когато ситуацията се напрегнала, Кот решил да вземе пушката. Мъжът застрелял Оливо и Хансън в главата и не отрекъл, че отново застрелял Тимъти, защото все още се движел.

След това убиецът завел дъщеря си в къщата и извикал полиция. Когато властите претърсили къщата на Кот, те намерили пушка и три патрона в задния двор.Видео от камерите за наблюдение потвърждава, че Оливо и Хенсън крещят на Кот от двора си. Видеото също така потвърждава, че Андрю Кот застрелва и двете жертви.

Превод и редакция: БЛИЦ