Четирите партии в Република Македония, които подписаха договора от Пържино, са на крачка от постигането на споразумение по двете най-оспорвани точки - избирателния списък и реформите в медиите.
След като се постигне договореност по тези въпроси много бързо ще се стигне и до лидерска среща между Никола Груевски, Зоран Заев Али Ахмети и Мендух Тачи. Според сайта мкд.мк в момента експертите разискват въпроса за 29 000 души, които са вписани в избирателните списъци. Те ще трябва сами в определен срок да се регистрират, за да имат право на глас.

Ако не го направят, тогава те ще бъдат премахнати от избирателните списъци. Четирите партии са постигнали споразумение главните редактори в обществените медии да бъдат назначавани от опозицията, съобщава БГНЕС.

Във вътрешното министерство ще бъде създадена специална дирекция, която ще подпомага работата на Специалната прокуратура на Катица Янева. На този етап се обсъждат две дати за провеждане на избори - месец ноември или месец април 2017 г.

Според мкд.мк не е изключено лидерската среща да се проведе и в края на деня. Днешните преговори между експертните групи се водят в присъствието на посланиците на ЕС и САЩ в Скопие Аиво Орав и Джес Бейли.