Професията на палача е презряна от повечето хора, но от друга страна неси осезаем доход. Палачът, изпълняващ решенията на Нюрнбергския трибунал, може изобщо да не получава заплата. Гражданинът на САЩ продаваше въжета, на които бяха обесени нацистките лидери и високопоставени японци.

Присъдите на нацистките престъпници, осъдени на Нюрнбергския процес, доброволно са били изпълнени от главния сержант и палач на Трета армия на САЩ Джон Кларънс Уудс. Палач е необходима работа, но за любител. Традиционно се плаща добре, но дори и в спазващо закона общество си оставапрезрян.

В началото Уудс бил обявен за негоден за военна служба заради "психопатична малоценност", но през август 1943 г., забравили за болестта му, в крайна сметка вървяла война. След успешното дебаркиране на американците, канадците и британците в Нормандия, ръководството на съюзниците разкрило необходимостта да наказва дезертьорите. За тежки престъпления се предвиждало смъртно наказание.

Джони Уудс се позовал на опита си, който не могли нито да потвърдят, нито да отрекат, и го инструктирали да прекрати безполезния живот на основните нацистки престъпници. 

Примката около шията на Рибентроп, Кейтел, Розенберг, Калтенбрунер и други лидери на фашистка Германия, както и японските военнопрестъпници: Кенджи Дойхара, Сейширо Итагаки, Хайтаро Кимура била вързана от неизвестния досега Джони Уудс. 

Когато парчетата въже нормално се свършили, той продължавал да продава „мощи", а именно обикновени парчета канап. Имало предостатъчно хора, готови да платят за инструмента за изтребление на „арийците“ и последните самураи.

Докато е служил в 7-ма инженерна бригада на атола Ениветок, Маршаловите острови, 21 юли 1950 г. Уудс случайно загинал от токов удар при опит да поправи осветителна система. Най-известният палач на ХХ век е погребан в градското гробище в Торонто, Канзас.

Превод: БЛИЦ