На какво ли не са готови хората, за да се избавят от страховит паяк. 22-годишната британка Деми например прояви находчивост в трудната ситуация и потърси най-необичайната помощ.
Студентката от факултета по криминология се изплашила до смърт от осмокракото „чудовище”, което си правело паяжина в коридора на дома й. Момичето започнало да търси помощ от близки и приятели, но не можел да й се притече на помощ. Дали й обаче много хитър съвет: да си поръча храна, за да може да помоли куриера да я избави от неприятния и неканен гостенин в дома й.
 

Деми решила, че съветът е добър, но предположила, че доставчикът може да откаже да влезе в дома й. Затова и се поинтересувала в Туитър дали доставчиците могат да й помогнат с паяка. От една компания я предупредили, че служителят им също може да се страхува от членестоноги. Така и станало. Младежът, който дошъл с поръчаната храна, също се страхувал от паяци. Но това не му попречило да се заеме с пълзящата гадина. Той се качил на стълбата, въоръжен със салфетки, и хванал паяка, а след това го изхвърлили в тоалетната.Деми била толкова щастлива, че написала благодарствен пост в мрежата. „Днес страхът ми от паяци мина на съвсем ново ниво, когато си поръчах храна с надеждата, че доставчикът ще изгони паяка.... Джо, ти си моят спасител”, написала студентката в Туитър.


 
"Благодарих му 50 пъти, а той само се смееше и каза, че това е забавно. Искаше ми се да го прегърна. Той е истински герой”, споделя още Деми.

Превод: БЛИЦ