Руските сили активно разузнават и се подготвят за настъпление в определени направления. Въпреки тежките загуби, Руската федерация продължава да прави опити за настъпление по направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Новопавловск.

Както съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, руските войски са нанесли два ракетни (по гражданска инфраструктура в Славянск и Краматорск, Донецка област) и два въздушни удара. Освен това руснаците откриват 24 пъти огън с РСЗО, информира "УНИАН".

"Заплахата от въздушни и ракетни удари остава на цялата територия на Украйна", предупреждават от Генералният щаб на Украйна.

Руските войски трябва да изминат около 10 километра, за да затворят капана около град Бахмут. Това съобщава пенсионираният подполковник Андрей Марочко от Народната милиция на ЛНР, цитиран от световните издания.

"За да затворят капана при превземането на Бахмут руските сили трябва да изминат още около 10 километра", казва той.

Извънредно: Ракетен удар разруши жилищна сграда в Краматорск, има загинали и ранени ВИДЕО

Руските въоръжени сили са нанесли поражение на частите на ВСУ в района на Краснолиман, като загубите са до 95 души и няколко единици техника, съобщава говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания. 

"В Краснолиманското направление ударите на армейската авиация и артилерийският огън на групата войски "Център" са нанесли поражение на струпванията на жива сила на 80-а и 95-а десантно-щурмова бригада на ВСУ", казва той.

Представителят на руското министерство на отбраната уточнява, че през загубите на противника в това направление за последните часове са 95 военнослужещи, три бойни бронирани машини и един автомобил.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук