Украинските сили за отбрана напълно деокупираха Купянск, Харковска област. Част от града на левия бряг на река Оскол е освободена от войниците на частта КРАКЕН ССО "Азов Харков".

Това съобщи пресаташето на подразделението КРАКЕН Сергей Величко "Чили". Той публикува и видео от освободения ляв бряг на Купянск.

Бойцы подразделения KRAKEN освободили левый берег Купянска

„В резултат на добре координирани действия подразделението КРАКЕН успешно прекоси река Оскол, което позволи на нашите сили да изгонят врага от лявата част на града. Сега градът е напълно деокупиран и е под Украинско знаме. Контранастъплението на украинската армия продължава успешно на левия бряг на Оскол“, написа Сергей Величко „Чили".

Бойцы подразделения KRAKEN освободили левый берег Купянска

По-рано OBOZREVATEL съобщи, че Украинските сили за отбрана провеждат успешно контранастъпление в района на Харков. По-специално бяха освободени градовете Изюм, Балаклея и Волчанск.

Бойцы подразделения KRAKEN освободили левый берег Купянска

Сутринта на 10 септември въоръжените сили на Украйна, по време на контранастъпление в района на Харков, освободиха десния бряг на град Купянск от руските нашественици.

На 14 септември президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в деокупирания Изюм, Харковска област. Заедно с украинските войници-освободители държавният глава издигна над града синьо-жълто знаме.

Също така в Изюм Володимир Зеленски каза, че въоръжените сили на Украйна със сигурност ще освободят всички селища на държавата, включително Крим, от окупация, а украинците в окупация трябва да знаят, че Украйна ще се върне в своите градове и села, а с това и пълноценен живот ще бъдат възстановени.

Високоточни удари на руските въздушно-космически сили в района на Николаев са поразили пунктовете за дислокация на 28-ма мотострелкова бригада на въоръжените сили на Украйна.

В района на селището Очаков, Николаевска област, бяха унищожени щабът и тренировъчната база на отделен център за специални операции "Юг" на Въоръжените сили на Украйна.

В Харковска област бяха ударени пунктовете за временно дислоциране на 66-та механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна в районите на Харков, селата Двуречная и Купянск, както и националистическата формация „Кракен“ в Харков, пишат агенциите.

Позициите на 80-а десантно-щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна бяха поразени с високоточен удар в Северск в Донецката народна република.

В резултат на ударите загубите на противника възлизат на над 400 убити и ранени украински военнослужещи, повече от двадесет единици бронирана техника и автомобили.

Унищожени са и над три хиляди боеприпаса за реактивна и оръдийна артилерия от различен калибър.

Офицеры НАТО прибыли в Харьковскую область, — разведка ЛНР | Русская весна

Разузнаването на Луганската народна република разкри пристигането на редови офицери от НАТО в частта на Харковска област, контролирана от Киев.

Това съобщи подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

„Нашите разузнавателни агенции разкриха пристигането на редовни офицери от НАТО в района на Харков. Целта на командировката им в този район е да организират взаимодействие между чуждестранни и украински подразделения“, каза Марочко.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук