Свети Валентин е по-важен за мъжете отколкото за жените. Това поне показва изследване на “V Water”, пише “Female First”. Три пъти повече мъже отколкото жени определят Деня на влюбените като “много важен” за връзката им.
Проучването развенчава и мита за “цветята, купени в последния момент”. По-голямата част от мъжете организирали празника шест дни предварително,  което сигурно ще изненада повечето жени.
Обикновено се пада на мъжа да прави романтичните планове, затова не е учудващо, че 50% от обвързаните мъже заявяват, че са под натиск да празнуват. Все пак съветът към тях е да се освободят от стреса, тъй като две трети от жените признават, че не смятат Свети Валентин за важен и не се вълнуват особено как ще прекарат празника.
Ако все пак двойките ще празнуват тази година, мъжете не би трябвало да се притесняват, че трябва да водят половинката си в скъпи барове или ресторанти. 70% от жените твърдят, че предпочитат по-спокойна атмосфера и по-евтина, съобразена с условията на финансова криза, романтична вечер вкъщи.
Три от всеки четири двойки признават, че ако си останат у дома, най-вероятно ще си легнат рано. /БЛИЦ