Жителка на английския град Честър е спасила баща си от смърт на сватбата й благодарение на светкавичната си реакция, съобщава "Сън".

37-годишната невеста Ким Лири е разказала, че на 65-годишният й баща Джон Дъглас му е прилошало по време на сватбата: той танцувал и изведнъж паднал на пода. Лири и годеникът й Ян отвели роднината в болницата и прекарали цялата нощ в сватбено облекло в реанимацията.

„Лекарите казаха, че той е късметлия, че е оцелял. Толкова се радвам, че не умря, казва Лири. - В противен случай най-добрият ден в живота ми би се превърнал в най-лошия."През последните няколко години Дъглас страдал от сърдечни проблеми, така че в сватбения си ден той е приел лекарства както обикновено. На церемонията той е пийнал текила и кръвното му налягане се е понижило.

Първоначално лекарите решили, че причината за колапса е нелечима кардиомиопатия. Последващите тестове обаче показали, че пациентът страда от коронарна недостатъчност, която е лечима при промени в начина на живот.„Смятахме, че му остават около пет години живот, предвид предишната му диагноза, каза Лири. - Но сега се успокоихме. Дъглас е изписан пет дни по-късно. Не се уточнява какво е текущото му състояние.

Превод и редакция: БЛИЦ