Хлебар от Алгатосин, малко испанско село в област Малага, създаде най-скъпия хляб в света с примесено ядливо злато, като всеки хляб от 400 грама струва 117 евро, предаде ЕФЕ. Създателят на изключителния хляб Хуан Мануел Морено съобщи, че той е направен с най-здравословни съставки, замесен е с царевична квас без ГМО, дехидратирана спелта с мед и звездната съставка – златен прашец във вътрешността на хляба и в украсата му отвън.
Хлебарят уверява, че макар златото &ldquo;да не придава специален вкус&rdquo; на хляба, му дава частица лукс и изключителност, компонент, който се търси много от клиентите с най-изискан вкус. Този хляб, който се продава от верига супермаркети, беше представен в Малага от хлебаря, който го е създал и от местната представителка на агенцията за икономическо развитие на селските райони Леонор Гарсия Агуа.<br /> <br /> Морено разкри, че хлябът е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти с висока покупателна способност, които живеят в Коста дел Сол. Те често се интересували от подобни скъпи продукти, въпреки че ресторант в Серания де Ронда също проявил интерес да включи хляба в менюто си.