Швейцарската фирма "Barry Callebaut" разработи шоколад, който започва да се топи едва при екстремни температури от 55 градуса по Целзий.
Специалисти на фирмата, която е сред водещите световни производители на шоколад, са изобретили така наречения &quot;топлоустойчив&quot; шоколад, който няма да започне да се топи при температурите на обичайните летни жеги.<br /> <br /> Името на новия вид шоколад е &quot;Vulcano&quot;. Той вече няма да причинява на потребителите неудобството да се размекне в чантата или в ръцете. Освен всичко останало този шоколад е и с 90% по-малко калоричен от обикновения шоколад. <br /> <br /> Босовете на &quot;Barry Callebaut&quot; смятат, че новият им продукт го очаква забележителен успех в топлите страни и най-вече в страните като Индия и Китай, където собствениците на магазини просто не могат да си позволят да разполагат с голяма площ за хладилници./БЛИЦ