На 9 май 2020 г. на парада, посветен на 75-годишнината от Великата победа, ще бъдат демонстрирани най-новите образци на рускана военна техника.


Това беше разказано на неотдавнашна среща на Министерството на отбраната на Руската федерация от министър Сергей Шойгу.

По-специално са споменати образците на бойни машини на пехотата, създадени в Нижни Тагил и Курган, пише "Поглед инфо".

Така на Т-15, създаден на единната платформа "Армата", ще бъде монтирано перспективното необитаемо бойно отделение "Кинжал". Модифицираната по този начин тежка бойна машина на пехотата беше демонстрирана на международния военно-технически форум „Армия-2019“.

Като основно въоръжение се използва 57-мм автоматично оръдие със скорострелност до 80 изстрела в минута. Има и 7,62 мм картечница и набор от управляеми противотанкови ракети.

В бойния комплект могат да бъдат включени различни видове боеприпаси, общо 80 снаряда и 500 патрона за картечница.

На BMP, направен на средната обединена платформа „Курганец-25“, също ще се появи 57-мм оръдие, но от различен тип, с ниска балистика.

Ракетните оръжия са добре доказаните по време на многобройните войни и военни конфликти ПТУР "Корнет", както и новите компактни многоцелеви управляеми ракети.

Преди това този модул, получил наименованието "Епоха", се предлагаше да бъде поставен на бойните машини второ и трето поколение и в момента се изпитва на БМП-3.

Превод: В.Сергеев