В град Серпухов край Москва пътната милиция спряла шофьор, извършващ частни таксиметрови услуги. За да се определи, че 44-годишният Глеб С. е пиян, не е било нужно дори да се използва дрегер. От него така лъхало на алкохол, че ставало лошо дори на преминаващите пешеходци, пише Life.ru.
Но, за да спазят закона, милиционерите го откарали за освидетелстване в районната болница.
Когато медицинската сестра в приемното отделение обаче вписала името на шофьора в компютъра, машината показала, че такъв пациент в болницата вече има, при това в ... реанимацията.

“Не повярвахме на очите си. Как е могло да се случи?! Човекът лежи в реанимация и изведнъж го карат пиян за медицинско освидетелстване”, разказа лекар от болницата.
Пътните милиционери били удивени не по-малко от лекарите, но все пак поискали да се обадят и да проверят в реанимацията. Оттам потвърдили, че са имали такъв пациент, но той избягал вечерта.
По-късно 44-годишният Глеб признал, че е избягал от болницата специално, за да покара таксито. Празничните вечери винаги носят големи печалби за таксиметровите шофьори и той не можел да изпусне такъв шанс. А в навечерието на Деня на победата /9 май/ "малко" попрекалил с приятели. Сутринта на 9 май го откарали в болница едва жив. Лекарите му поставили диагноза алкохолна кома и го пратили в реанимацията.
“Вечерта се чувствах добре. Само миризмата не беше изветряла”, убеждавал Глеб милиционерите.
Медицинската експертиза показала, че все още има алкохол в кръвта. Глеб обаче не е лишен от шофьорски права. И продължава да вози пътници. /БЛИЦ