Руският полковник Руслан Галицкий почина в Сирия в резултат на рана, получена вследствие на обстрела на така наречената опозиция по жилищен квартал на западната част на Алепо. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предава ТАСС.
„Почина в болница в резултат на тежко раняване полковникът Руслан Галицкий. Руските военни медици в течение на няколко денонощия се бориха за живота му. Офицерът бе ранен в хода на артилерийски обстрел на бандитите от „опозицията” по жилищен квартал в западната част на Алепо”, се казва в съобщение на ведомството.
 

От там уточниха, че в Сирия Галицкий е изпълнявал задачи в рамките на група от руски военни съветници.  
 
Междувременно сирийската правителствена армия сломи отбраната на бандитите в историческите квартали на Алепо, предава РИА "Новости". Според информацията, терористите бягат от позициите си в южното направление.
 
Междувременно Интерфакс, позовавайки се на арабски медии, съобщава, че сирийските войски са поставили под свой контрол целия център на стария Алепо.
 
На 6 декември медиите съобщиха, че правителствената армия е близо до превземането на източната част на Алепо и пълния разгром на терористите.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ