В постсъветското пространство е прието да се слагат тежки маси по всякакъв повод - радостен или тъжен. Понякога изглежда така, че повечето поканени идват не за да почетат паметта на някой или да отбележат нещо, а за да се наядат. Очевидно и на Запад има такова нещо.

 Историята на Тереза Дойл от Бъркшър я разказва свещеникът от местната черква. Цели 14 години жената посещавала всичките погребения в окръга.  

Тереза веднъж му казала, че смята за свое свещено задължение да посещава всичките църковни обреди, включително и траурните. Божият човек предполагал, че жената е много вярваща, затова не ѝ отказвал.  
Но откъде свещеникът да знае истината за поведението на Тереза?  

Тереза Дойл наскоро посетила погребение, на което се прощавали с Катрин Уайтхед, която починала доста млада заради болестта на Адисън.  

Роднините изпаднали в недоумение, когато видели непознатата жена. А тя без никакво притеснение разговаряла с близки на покойната, тъпчейки се с храна след траурната церемония.  

"Натъпка си и двете бузи", разказва майката на покойната. За роднините обаче Тереза била измислила красива история: с покойната се запознали, докато работили като келнерки в заведение.  Правдоподобно, нали? Само, че починалата никога не е била сервитьорка.  

"Можете да ходите на сутрешните служби, вместо да изяждате храната от погребенията", възмутила се майката на покойната. Дойл пък ѝ отговорила доста грубо, казвайки, че не е нейна работа къде ходи тя.  

Роднините направо побеснели от това, че 65-годишната жена нахлува в личния им живот, използвайки момент на голяма скръб.  

Информация за финансовото състояние на Дойл не се съобщава, но каквото и да е, то не може да бъде оправдание за поведението ѝ. 

Превод и редакция: БЛИЦ