Играчите от националния отбор на Шри Ланка по крикет, които попаднаха под обстрел в Пакистан, докато пътуваха към стадиона, ще бъдат върнати в родината си довечера, съобщи за РИА “Новости” представител на посолството на Шри Ланка в Исламабад.
Седем души са ранени при нападението на терористи срещу автобуса, с който са спортистите са отивали от хотела към стадиона. Това са шестима играчи и един технически сътрудник. “Те са леко ранени, няма опасност за живота им. Двама от спортистите са откарани в болница, решение за изпращането им в родината им ще бъде взето в зависимост от здравословното им състояние”, каза дипломатът от Шри Ланка. В момента целият отбор се намира на безопасно място.
По информация на пакистанските телевизии между осем и десет въоръжени с автомати и гранатомети терористи са нападнали автобуса със спортистите от Шри Ланка в град Лахор тази сутрин. Загинали са петима от полицаите, опитали се да отблъснат атаката на добре подготвените терористи, а други двама са ранени. Нападателите са успели да се укрият и в момента се издирват. /БЛИЦ