Facebook страницата на Чарли Карвър e идеалната илюстрация на един влюбен човек. На 1 юли той пише, че с приятелката му Кейла очакват бебе. На 1 август съобщава, че си купуват къща. На 1 септември отбелязва, че се жени за любимата си жена. Тези публикации обаче ужасяват приятелите и близките на Чарли. Всички позитивни новини в житейската му история са добавени със задна дата на 1 октомври – повече от месец след изчезването на Карвър и приятелката му.
32-годишният Чарли Карвър и 30-годишната Кейла Браун са видени за последно в апартамента им в Андерсън, Южна Каролина, на 31 август. След това автомобилът на Карвър изчезва безследно. Мобилните им телефони са изключени. Дори любимото им куче порода померан е оставено да обикаля из къщата без храна или вода. Някой обаче все още използва Facebook-профила на Карвър, изпраща съобщения на приятелите му и пише зловеща нова история на живота на двойката.

Полицията не намира следи от насилие и няма заподозрени лица за изчезването на двойката.

Два месеца по-късно мистерията е разкрита. Кейла е намерена завързана като куче в контейнер в двора на 45-годишния Тод Колеп. Тя казва, че е видяла Колеп да застрелва приятеля й. Кейла е намерена, когато полицията и следователи претърсват имот от 100 акра в Южна Каролина.

Убиецът без мотив

Обвинен за отвличането на Кейла и убийството на Чарли е Тод Колеп.

Според регистъра за сексуални престъпници в Южна Каролина, Колеп е трябвало да бъде регистриран като сексуален престъпник в щата, след като е бил осъден за отвличане в Аризона през 1987 година.

Той е арестуван, когато е бил 15-годишен, по обвинение за отвличане и сексуален тормоз над 14-годишно момиче, докато е живеел с баща си в Аризона през 1987-ма. Тогава Колеп отишъл в дома на момичето, заплашил я е с револвер и я е принудил да дойде в неговия дом, където я е вързал, запушил й е устата, след което я е изнасилил. После я е върнал в дома й под заплахата, че ще убие семейството й, ако тя разкаже на някой за случилото се.

Момичето се е обадило на полицията, за да съобщи за насилието от страна на Колеп, когото тя е познавала като „Тод Сампсел“ (по фамилията на баща му).
Тогава Колеп признава вината си пред полицията и заявява на властите, че го е направил, защото е бил ядосан на баща си, който се е развел от майка му, когато Тод бил само на година, пише в документите.Колеп пред полицията той е роден във Флорида, израснал е в Джорджия и често се е местил на нови места. В крайна сметка той заживява в Южна Каролина, където е майка му – идентифицирана в съдебните документи като Реджина Колеп.

Случаят на Колеп е бил прехвърлен от съдилище за непълнолетни към такова за пълнолетни. Съдията, прехвърлил делото му, е описал Колеп като „много умен. Би трябвало да има солиден напредък в образованието си“, но е заявил, че „поведенчески и емоционално той е опасен“.

„Още когато е бил на 9 години, този младеж е бил импулсивен, избухлив и със засилен интерес към сексуална информация. Постоянно е бил агресивен към другите и деструктивен към имуществото в детската градина. Той е унищожавал собствените си дрехи, лични вещи и домашни любимци от каприз и поради прищявка“, пише съдията в мотивите си.

Колеп се признава за виновен, договаряйки се обвинението в сексуален тормоз да отпадне. Той е осъден на 15 години затвор и е бил задължен да се регистрира като сексуален престъпник.

Психиатричен доклад, включен в съдебните документи, представя обезпокоителна картина на детството на Колеп. Като юноша той руши собствената си спалня с чук, унищожава учебни проекти и бие другите деца, сипва белина в аквариум за златни рибки, стреля по куче с въздушна пушка, разкъсва собствените си дрехи и е изключен от бойскаутската организация, защото е с твърде подривно поведение, съобщава докладът.

Разследване преди присъдата, включено в съдебните документи, констатира, че майката на Колеп – Реджина Колеп, е заявила, че синът й веднъж я е заплашил с убийство, ако не го остави да живее с родния му баща. Колеп обаче заявява пред властите, че родният му баща е склонен към физически и вербален тормоз. Той също така казва, че мисли за самоубийство и убийство и има проблеми с майка си и пастрока си.Заради поведението си той посещава дълго психолог, като дори е хоспитализиран още на 8-9-годишна възраст, разкриват съдебните документи.
Според трудовата служба на Южна Каролина Колеп е регистриран като „главен брокер“ в TKA Real Estate и TKA Real Estate Greenville. Според сайта на компанията, TKA Real Estate има над дузина служители с офиси в Грийнвил и Спартанбърг.

В биография на фирмения уеб сайт, Колеп заявява, че е лицензиран пилот и има дипломи по бизнес администрация и компютърни науки от университета на Южна Каролина и колежа в Централна Аризона.

Линдзи Мейсън, приятелка на Браун, коментира, че Браун е работела като чистачка в къщи към фирмата на Колеп. Мейсън казва, че го е срещала за кратко, когато един ден е помагала на Браун в почистването.

„Отидохме до къщата му да вземем ключ, преди да отидем да чистим къщата. Не изглеждаше като човек, който би направил лошо някому. Имаше вид на много земен, обикновен човек“, заявява Мейсън.

Кейла и Чарли не са първите жерви

Полицейското управление в Андерсън получава информация, че телефонът на Браун е проследен до имота на Колеп на Удръф Роуд. След получаването на тази информация, разследващите предприемат претърсване на имота в четвъртък, около 8:30 часа сутринта. Участват голям брой полицаи, полицейски кучета, оборудване за копаене и хеликоптер.Колата, която Браун и приятелят й Чарлз Карвър са ползвали преди изчезването си в края на август, е била открита в гориста част от имота.
Поне едно тяло е открито в имота на Колеп в петък, а в събота вечер шериф Райт оповести, че откритото тяло е идентифицирано като Карвър.
Окръжният следовател казва, че смъртта му е причинена от многобройни огнестрелни рани и категорично се счита за убийство.
Разследващите съобщават, че са иззели многобройни оръжия и амуниции от имота.

Кейла и Чарли обаче не са първите жертви на Тод Колеп. В хода на разследването в имота му бяха открити телата на Меган и Джони Кокси, родители на малко дете. Полицията ги идентифицира по татуировките им. 25-годишната Меган е простреляна в главата, а 29-годишният Джони – в торса.

Двамата се женят през февруари 2012 година. И двамата обаче търсят начин да си стъпят на краката. И двамата са арестувани многократно. Последно Меган е задържана през декември, но излиза на 18-и, след като казва на майка си, че е успяла да си намери работа и трябва да излезе от затвора. Майка й плаща гаранцията. Не е ясно дали работата е свързана с изчезването им, но на 22 декември двамата спират да реагират на съобщения от семейството си.

С тях двамата жертвите на Колеп стават 7.

Също като Браун и Карвър, семейство Кокси също са млада двойка, която си търси работа. Предполага се, че Кейла и Чарли са изчезнали, след като Колеп ги е нале да чистят имотите му, докато управлява брокерския си бизнес. Полицията проверява дали е използвал бизнеса си, за да привлича жертви в имота, където заравя телата им.След откриването на Кейла, полицията претърси имота на Колеп с хеликоптери и кучета. Облечен в оранжева затворническа дреха, Колеп разходи полицаите из дома си, показвайки им „гробовете“ на семейство Кокси. Очевидно Колеп познава жертвите си, наричайки ги по имена и посочвайки къде ги е погребал.

Останалите четири жетви на Колеп обаче не следват същия модел. По време на ареста си Колеп признава, че е убил 4 души през 2003 година в магазин за мотоциклети. След случая не беше задържан заподозрян. Колеп призна за убийствата в замяна на това да му бъде разрешено да види майка си и да праща пари на неназовано дете за образование в колеж.

Няма мотив за нито едно от седемте убийства. В магазина Супербайк той дори не е взел пари от касата, просто е отнел живота на четиримата служители за по-малко от 7 минути, след което е избягал без следа. Полицията успява да го свърже с престъпленията, едва когато го идентифицира като заподозрян за изчезванията на Браун и Карвър.

 
Източник: chronicle.bg