Бебе в костюм и вратовръзка от новият филм Baby Boss на студиото „Дриймуъркс” (DreamWorks) детронира „Красавицата и Звяра”, който царувяша от две седмици на върха на боксофиса на Северна Америка. Това съобщи БГНЕС.
Русият ангел със зелени очи събра 49 милиона долара от петък, когато излезе, до неделя в САЩ и Канада, според некончателните данни на специализираната в областта на следенето на финансови класации фирма „Ексибитър рилейшънс” (Exhibitor Relations), публикувани в неделя.

Baby Boss разказва историята на бебе, осиновено от семейство Темпелтън.

„Красавицата и Звяра” събира още 47,5 милиона долара приходи през този уикенд и има общо 395,4 милиона долара от излизането си на масовия екран.

В света римейка на Дисни, който включва реални, а не само дигитални образи, приближава милиард долара приходи, според специализираната фирма BoxOfficeMojo, цитирана от АФП.

Всеки от четирите последни филма на студиото „Буена виста” (Buena Vista), филиал на компанията „Дисни”: „Красавицата и Звяра”, Rogue One, „Смелата Ваяна“ и „Доктор Стрейндж”, надвиши 600-те милиона долара приходи на касите по целия свят.

На трета позиция е „Дух в броня” (Ghost in the Shell), адаптация на едноименна японска анимация, излязла през 1995 година, с истински актьори. Деветнайсет милиона долара за първата си седмица в която участва на северноамериканските екрани.

Той изпревари измислените герои от „Пауър рейнджърс” (Power Rangers), който събра 14,5 милиона долара в касите на американските и канадските кина, което му носи общо 65 милиона долара за десет дни.

Много по-назад е Kong: Skull Island, с 8,8 милиона допълнителни, за да достигне 147,8 милиона от излизането си на масовия екран.