Модните ревюта обикновено не включват по-възрастни модели, да не говорим за такива с повече от половин век опит. Този 80-годишен дядо обаче е доказателство, че дизайнерите правят голяма грешка. Уанг Дешун е актьор и артист от Китай и има една цел: да се бори с процесите на остаряването, оставайки във форма и предизвиквайки непрекъснато себе си да опитва нови неща. Това включва и кариера на модел, която започва преди година.
Дешун тренира по три часа на ден, преподава мода и като по-млад е организирал модни ревюта, но самият той дебютира на подиума едва миналата година и се превръща в нещо като национална икона, пише chronicle.bg

Често е определян в социалните мрежи като „секси дядото“ на Китай. Дешун казва, че успехът му в модата – или в каквото и да е – се състои в това да си набележиш цел и да не се отказваш.

„Става дума за състояние на ума, а не за възраст“, казва той пред New York Times. „Природата определя възрастта, но ти определяш състоянието на духа си“, допълва 80-годишният модел.