Млад 18-годишен студент в колеж в Москва, почина бързо и неочаквано за роднини и лекари. Вирусната пневмония уби младежа за няколко часа, без симптоми на заболяването, пишат местни медии.

Първи в началото на април от коронавирус заболял бащата. След извършен тест е доказано заразяване с новия тип коронавирус. Цялото семейство на пациента е било тестувано - съпругата е дала положителен резултат (въпреки че болестта е протичала безсимптомно), а синовете (на 18 и 23 години) са дали отрицателен резултат. Членовете на семейството са били поставени под 14-дневна карантина, която са спазвали и са се чувствали добре.

През май 18-годишният младеж е излизал рядко по улицата, а два дни преди смъртта си е бил с майка си на консултация в частен лекарски кабинет (заради друг медицински проблем). На входа на частното медицинско учреждение му е била измерена температурата и тя е била нормална. Не е имал кашлица и след това през уикенда е карал мотор.

И на 19 май около 14 ч. младежът изведнъж губи съзнание и скоро изпада в кома. В болницата е направена компютърна томография и е установена вирусно-бактериална пневмония. Тестуван е за коронавирус, но резултатът все още не е готов. В 22.30 часа младежът е починал.