Медицинска сестра от университетската болница Дерифорд, намираща се в английския град Плимут, е отнела живота си от страх да не предаде COVID-19 на пациентите, съобщава "Мирър". Случаят е от миналата година, но едва сега е станал обществено достояние.

26-годишната Кейти Рейнолдс преживявала тежко пандемията от коронавирус и смятала да се подложи на когнитивно поведенческа терапия. Въпреки това, поради ситуацията с COVID-19 в страната, лечението било отложено за неопределено време.

Жената работела като медицинска сестра в отделението по хематология и всеки ден изпитвала страх относно пациентите.Няколко седмици преди смъртта си Рейнолдс потърсила помощ от колега и споделила своите преживявания. Тя се оплакала, че не спи добре, нервна е, чувства напрежение и психическо изтощение.


Болницата в Плимут, където е работила починалата

През последните шест седмици от живота си британката страдала от кашлица и болки в гърлото. Тя била посъветвана да се самоизолира у дома и да се лекува. Жената не е знаела дали се е разболяла от COVID-19 или друго заболяване. Тя признала, че се страхува да се върне на работа.

Рейнолдс била намерена мъртва след като семейството и съседите се притеснили, че тя не е напускала дома си през последните три дни.

Превод и редакция: БЛИЦ