В Москва 19-годишен мъж е извършил "скок на вярата", част от компютърната игра Assassin’s Creed и е намерил смъртта си като е паднал от 23-ия етаж на жилищна сграда. Пред изданието Life.ru роднините на загиналия Константин са разказали, че младият човек практически почти непрекъснато се е занимавал с играта.
На страницата на загиналия младеж в социалната мрежа има множество фотографии на героите от споменатата компютърна игра и вероятно му се е приискало да повтори подвига на своя любим виртуален герой, но само че в реалността. 

По информация на изданието, на мястото на неговата гибел е намерена предсмъртна бележка, в която момчето признава, че отдавна се е готвил за този скок.

Константин бил намерен пред входа от пешеходци, които веднага извикали спешна помощ, но било вече твърде късно, лекарите само констатирали смъртта. 

Полицията извършва проверка, уточнява всички детайли свързани с трагичния инцидент.

"Скокът на вярата" в Assassin’s Creed е действително впечатляващо зрелище: героят отива на покрива на висока сграда и разпервайки ръцете си се хвърля надолу.  Приземяването завършва в купа сено, което в реалността не е в състояние да спаси от смърт или тежки травми скачащия.

Превод и редакция: БЛИЦ