Транссексуален за първи път ще се кандидатира на местните избори от партията на премиера на Италия Силвио Берлускони “Народ на свободата”, съобщават италианските медии.
Мартина Кастелана, в предишното си битие мъж, който се е казвал Микеле, ще се кандидатира на изборите за провинциални власти в южния град Салерно.
Кастелана е лекар-дерматолог. Тя казва, че семейството й традиционно се е продължало към десните политически възгледи. “Левите ме заблудиха със своите обещания. След това разбрах, че те могат само да ги използват с користни цели”, каза тя.
Разказвайки за предизборната си програма, Кастелана заяви, че се осланя на честността, лоялността и готовността да работи за хората, особено за най-слабите слоеве. Тя подчерта, че иска да влезе в политиката с една-единствена цел – да помага на хората.
Ако бъде избрана, Кастелана няма да е първият транссексуален човек в италианската власт. Преди това Владимир Луксурия беше избран за депутат в италианския парламент от партията Комунистическо преобразувание, която е част от управляващото мнозинство начело с Романо Проди, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ