Противоречиво съобщение на Челси Манинг в профила й в "Туитър" доведе до необходимост нейни близки да опровергават слухове за самоубийството й. 

В съобщението, което по-късно е било изтрито, се казва, че Челси вече не издържа, не е успяла да се адаптира след излизането си от затвора към живота като свободен човек и се извинява на всички, които е "предала". Тя пише също така, че по-скоро би изтърпяла омразата на непознати, отколкото на близки хора. 

Приложена е и снимка, на която се вижда как е стъпила на балкона на етаж от висока сграда и това породи страхове, че се кани да скочи. 

След това бе публикувано съобщение от приятел на Челси, в което се казва, че тя е добре, отправят се благодарности към загрижените и молба да бъде уважено личното й пространство. 


През януари Манинг официално се кандидатира за сенатор в Сената на САЩ. Това обяви самата тя в профила си в "Туитър". Регистрирана бе като кандидат от щата Мериленд, където се установи след излизането си от затвора.

30-годишната транссексуална Челси Манинг е родена като Брадли Манинг, бивш младши аналитик в разузнаването.

Американският войник Манинг бе освободен миналата година след седем години в затвора за разкриване на хиляди дипломатически и военни документи, разпространени от "Уикилийкс".

Манинг беше осъдена по 20 обвинения, включително и в шпионаж, но съдът я оправда по най-сериозното обвинение - подпомагане на врага. Тя беше осъдена на 35 години затвор, но през януари тогавашният американски президент Барак Обама реши да я помилва.

Неговият наследник в Белия дом Доналд Тръмп обаче обяви, че я счита за предател, който никога не трябва да излиза от затвора.

Ден след осъждането на Манинг през 2013 г. той обяви, че от дете се чувства като жена и иска да живее като жена с името Челси.

При престоя си в затвора той подаде заявление за смяна на името и пола си, като започна и хормонална терапия за осъществяване на физическата промяна.

Адвокатите на Манинг съобщиха, че е извършила два опита за самоубийство заради невъзможност да понесе условията в затвора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!