Говорителят на Белия дом Стефани Гришам нарече опасни спекулациите и слуховете, свързани със здравето на президента на САЩ Доналд Тръмп, който вчера премина медицински преглед.

„Изглежда много по-интересно за хората и някои журналисти да спекулират и разпространяват безотговорни и опасни слухове“, заяви Гришам в „Туитър”, подчертавайки, че тя е представила публично „пълен и честен“ доклад за здравето на президента.
 

Преди това тя заяви, че президентът е здрав, енергичен и няма никакви оплаквания.

73-годишният Тръмп посети военна болница "Уолтър Рийд" близо до Вашингтон за годишния си медицински преглед. Предишният му преглед бе през февруари тази година, но според Белия дом той е решил да избърза заради ангажиментите си в предизборната кампания.

„Предвиждайки следващата година да е много натоварена, президентът използва този малко по-спокоен уикенд във Вашингтон, за да се подложи на годишния си медицински преглед", каза Стефани Гришам.

През 2018 г. тогавашният лекар на Белия дом Рони Джаксън увери на изненадваща пресконференция, че милиардерът републиканец "има невероятно добри гени".

Доналд Тръмп не пие алкохол и не пуши, а предпочитаният от него вид физическо натоварване е голфът.