Работата с няколко монитора увеличава производителността на труда, установи проучване на института за организация на производството Fraunhofer IAO, проведено съвместно със специалисти от Fujitsu-Siemens като част от проекта Office 21, съобщава TechNews.bg
Три монитора на бюрото ни правят значително по-ефективни. Те могат да се включат към един компютър с помощта на системата Office 21 Information Worker’s Workplace.
В експериментите са участвали 67 души. Първоначално те са изпълнили една и съща задача на 19-инчов монитор, която е послужила като основа за по-нататъшен анализ.
След това участниците са били разделени в три групи, на работни места съответно с един 19-инчов монитор, един 22-инчов и три 19-инчови дисплея. При изпълнение на поставената задача, производителността на първата група се е увеличила с 1,9%, на втората - с 8,4%, а на третата – с невероятните 35,5%.
Използването на големи дисплеи води до значителен ръст на производителността, коментира Удо Ернст Ханер, ръководител на изследователския екип. Конфигурацията с три монитора е особено подходяща за потребители, които обработват голям обем цифрова информация, например научни редактори, инженери и служители в застрахователни компании.
Работно място с няколко монитора ще бъде показано на предстоящото изложение CeBIT 2009 в Хановер, Германия, на щанда на Intel, който също участва в проекта Office 21. /БЛИЦ