Казва се Пеки. Млад е, силен е, борбен, има и трети крак, но няма късмет в любовта. Пеки е чудо на природата –“роден” е с три крака.
Но няма на кого да се похвали с това. Защото в двора на неговите стопани братята Даниел и Александър Милоевич от Ниш няма нито една кокошка.
“Купихме Пеки с още 20 пилета и отначало не забелязахме нищо. Виждах, че единият му крак се люлее и мислех, че е увреден. Но когато сипвах храна на пилетата, той скочи и видях, че има и трети крак”, разказва Александър.

След като пораснали, всички братя и сестри на Пеки били сполетени от типичната “пилешка” съдба, но Пеки е избягнал тенджерата. Днес тежи 7 кг, пише вестник “Ало”.
“Бързо го снимай, че много тежи”, казва Даниел, докато Пеки позира, но добавя: “Само внимавай. Ще те клъвне”.
Вече пуснат на земята, петелът налита на обувките на собственика си. След това отива в края на двора и закукуригва така, че огласява целия комшулук. Дали някоя кокошка е дошла през оградата да види гордия собственик на тоя глас Даниел и Александър не могат да кажат.
“Няма кокошка за Пеки. Ето, обявяваме конкурс във вестника, че му търсим девойка. А третият крак няма да му пречи, може само да му помогне да я “прегърне” по-здраво”, казва Александър, като се смее. /БЛИЦ