Нанси Пелоси - лидерката на демократите в Камарата на представителите, изглежда скъса копие от речта на президента Доналд Тръмп "За състоянието на съюза" след неговото обръщение към Конгреса. Това предадоха световните медии.


Нов скандал за "престъпната фамилия Пелоси" и Украйнагейт 2 разтърси САЩ


Видео показа конгресменката, която стоеше зад Тръмп, да къса страници в края на речта му.

По-рано президентът на САЩ отказа да се ръкува с нея преди да започне да говори пред конгресмените.

Качвайки се на трибуната, Тръмп подаде текста на своята реч на очакващите го Пелоси и Майк Пенс. В този момент председателката на Камарата на представителите протегна ръка на президента, но не дочака аналогичен жест от обитателя на Белия дом.

Ройтерс посочва, че Пелоси изглеждала слисана. Тръмп и Пелоси не са разговаряли от последната им среща през октомври.

Председателката на доминираната от демократите Камара на представителите оттегли своята съпротива срещу процедурата по импийчмънт на Тръмп и позволи на демократите да повдигнат обвинения срещу президента.

След броени часове Сенатът ще гласува по двете обвинения, като се очаква Тръмп да бъде оправдан, тъй като нито един републиканец в горната камара не е намекнал, че е готов да се отклони от партийната линия и да гласува за импийчмънт.

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп бе посрещнат в Конгреса с аплодисменти и скандирания "Още четири години" от страна на републиканците, докато демократите стояха мълчаливо. Конгресмените от Републиканската партия ръкопляскаха на почти всяко изречение на Тръмп, често изправяйки се на крака, за да го поздравят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Снимки: Ройтерс
Тръмп отказа да се ръкува с Пелоси, тя скъса речта му (Видео)
Тръмп отказа да се ръкува с Пелоси, тя скъса речта му (Видео)