Американското правителство се отказа от опита си да принуди чуждестранните студенти да напуснат САЩ, ако всички техни занятия ще се провеждат онлайн през есента. Това предадоха световните агенции.

Прокоба на ген. Мутафчийски удари хиляди млади българи! Изгоряха с тлъсти пачки заради...

Окръжен съдия в Масачузетс заяви, че правителството на президента Доналд Тръмп се е споразумяло с Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт за отмяна на новите правила и възстановяване на предишното положение.

Двете висши учебни заведения бяха завели съдебно дело срещу мярката, настоявайки, че тя е незаконна и ще се отрази неблагоприятно на техните академични институции.

САЩ пуснаха огромна гилотина за хиляди младежи

В колежите и университетите в САЩ учат над 1 милион чуждестранни студенти, които биха могли да бъдат заплашени от депортиране съгласно мярката, след като техните учебни заведения отмениха занятията на живо заради пандемията от коронавирус.

Решението за отказ от мярката представлява необичайно отстъпление за правителството на Тръмп, след като миналата седмица то обяви, че чуждестранните студенти ще трябва да напуснат САЩ, ако техните университети провеждат обучението изцяло онлайн заради пандемията, или ще трябва да се преместят в други учебни заведения, където обучението е присъствено.