Посетилият САЩ лидер на „Партията на независимостта на Великобритания“ Найджъл Фараж заяви, че новоизбраният президент на страната Доналд Тръмп ще върне в Овалния кабинет статуята на Уинстън Чърчил, премахната от там от настоящия президент Барак Обама. Това е ясен знак на приятелството, което Тръмп иска да изкове с Великобритания, пише The Daily Express, цитиран от "Фокус".
„По време на срещата ми с Тръмп говорихме за това, че той ще постави Великобритания на първо място на опашката за добри търговски отношения“, заяви Фараж. Думите му идват, след като настоящия президент на САЩ Барак Обама по-рано тази година заяви, че Брекзит означава, че ще постави Великобритания „в задните части на опашката“ по време на търговски преговори. 

Найджъл Фараж заяви, че Доналд Тръмп е „англофил“ и фактът , че ще върне статуята на Чърчил в Овалния кабинет е ясен знак, че оценява традиционно добрите отношения между съюзните Лондон и Вашингтон. „Той ентусиазирано прие идеята Чърчил да бъде върнат на правилното си място. Какво повече да кажа“, посочи британският политик.