Турски бойни самолети бомбардираха скривалище на сепаратистите от Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак, при което са убити неуточнен брой кюрдски партизани, съобщи днес турският Генщаб на своя уеб-сайт. Но както ПКК, така и служители от местните власти в Северен Ирак отричат да има убити при атаката, отбелязва Би Би Си.
Съобщението за поредния въздушен удар на турската армия срещу предполагаеми бази на ПКК в съседен Ирак идва два дни след като в Истанбул загинаха 17 души при два взрива, смятани от турските власти за дело на ПКК.
Според съобщението на турските военни, те са бомбардирали пещера в планината Кандил в Северен Ирак, където се укривали около 40 партизани от ПКК. Военните твърдят, че пещерата е била напълно разрушена и намиращите се наблизо или в нея кюрдски сепаратисти са били унищожени. В съобщението се казва още, че турските самолети са атакували и втора цел в планината Зап, близо до турската граница на иракска територия, но не се посочват повече подробности. Абдулах Ибрахим Ахмед, кмет на съседната провинция Сангесар каз пред Ройтерс, че бомбардировките са причинили разрушения, но не и жертви./БЛИЦ