При катастрофата на турския самолет в Амстердам нито един човек не е загинал. Това заяви турският транспортен министър Бинали Йълдъръм, предаде РИА “Новости”. При катастрофата няма жертви, до момента се евакуирани 80 души, каза министърът в пряк ефир по турската телевизия.
И от авиокомпанията Търкиш еърлайнс потвърдиха, че при разбиването на самолета на летището няма нито един загинал. Това съобщи пред журналисти генералният директор на компанията. Той допълни, че на борда на самолета са били 125 пътници и 7 членове на екипажа.
Турският пътнически самолет Боинг 737 се разби в Холандия, съобщи по-рано телевизия NTV. Самолетът, собственост на Търкиш еърлайнс, извършващ полет от Истанбул, се е разбил при опит да извърши кацане на летище Схипхол в Амстердам. На борда на самолета е имало 135 души. При падането машината се е разцепила на три части, предаде РИА “Новости”. 
Самолетът е паднал близо до пистата и се е разцепил на три части. Аварийно-спасителните служби вече са на мястото на катастрофата. По данни на холандската агенция De Telegraaf не е избухнал пожар на борда при падането на самолета. Всички полети в зоната на инцидента са спрени. Информация за загинали и пострадали засега няма, предаде ГазетаРу, като се позова на Ройтерс. Най-малко 50 пътници не са пострадали. 
Междувременно се съобщаваше за най-малко един загинал и 20 ранени при катастрофата.
Към момента няма данни на борда на самолета да е имало българи. 
По-късно холандската телевизия NOS предаде, че при катастрофата на самолета са загинали най-малко петима души. На телевизионните кадри се виждат пет покрити тела. “Това са несъмнено тела на загинали”, коментира кадрите водещият на телевизията. От своя страна РИА “Новости” отново цитира турския транспортен министър, че не разполага с официални данни за загинали.
Самолетът преди кацане е попаднал в зона на силна турболенция, каза оцелелият турчин Хюсейн Сюмер в пряк ефир по телевизия CNN-Turk. “Попаднахме в зона на турболенция, много силна турболенция. Мислех, че ще кацнем на полето или на шосето. Не помня момента на падането. Дойдох на себе си, когато самолетът вече беше на земята”, разказа мъжът. По думите му са пострадали над 40 души. “Има много със счупени ръце и крака. Оказва им се спешна помощ”, допълни той. /БЛИЦ