От хотелиерския бизнес в Турция обещават през новия туристически сезон да провеждат гъвкава ценова политика спрямо руските туристи, съобщи ръководителят на Съюза на представители на хотели по Средиземноморието Суруру Чорабатър, цитиран от РИА “Новости”.
По думите му популярните сред руснаците турски морски курорти ще балансират цените, тъй като през тази година се очаква 20-25 % намаляване на туристите от Русия.
Русия е най-големият туристически партньор на Турция. В края на миналата година тя изпревари основния “доставчик” на туристи в Турция – Германия. По официални руски данни през 2008 г. 2,2 милиона руснаци са посетили Турция, което е с 15 % повече от 2007 г.
“Политиката на регулиране на цените предвижда хотелите да намаляват цените поради наличието на свободни места в тях”, каза пред журналисти Чорабатър. “Например ако през юли или август хотелът е пълен, то в този период не е необходимо да се намаляват цените. Ако обаче юни позволява намаляване на цените, те ще бъдат регулирани”, поясни той. /БЛИЦ