Журналистка от американския телевизионен канал KFOR научи на живо, че има рак на гърдата. 41-годишната Али Майер излъчи прегледа на живо във Фейсбук и не знаеше диагнозата предварително, съобщава каналът.

Според Майер тя не е очаквала, че ще й бъде диагностицирана някаква болест, и е ходила на мамография, за да привлече вниманието на други жени към необходимостта от проверка на гърдите.

„Никога не съм очаквала, че ще бъде толкова просто и ясно. Не съм имала никакви страхове: някакви предпоставки или подобни диагнози в семейството “, каза тя.

По време на прегледа обаче лекарят открил болестта. Малко след обявяването на диагнозата жената избухна в сълзи пред публиката, пише Metro.

„Трудно е и е шокиращо. Това не е новината, която исках да ви кажа, но точно това се случи“, каза жената.

„Няма да забравя деня, в който го съобщих на мъжа си и дъщерите си, след като излязоха от автобуса“, ​​добави журналистката.

Според нея експертите съветвали да се направи кръвен тест и те потвърдили, че тя няма генетична предразположеност към рака.

Два месеца по-късно жената последва съветите на лекарите и се подложи на операция. Лекарите увериха, че ракът може да бъде излекуван само с почти напълно премахване на дясната гърда. Година по-късно, от първата си мамография, Майер се върна за преглед. Този път лекарите не откриха злокачествени образувания, тя беше здрава.

Превод: БЛИЦ