Моделките с размер плюс стават все по-популярни. Те или силно въздействат с обаяние, или пък манекенките, страдащи от анорексия, са писнали на всички. Може би в модния бизнес скоро ще настъпи преломен момент и пиедесталът ще бъде зает от момичета с пищни форми.
А докато чакаме този момент, нека си припомним какво означава „модел с размер плюс”. Ако момичето е дори малко по-едричко от дистрофичните красавици, на нея веднага ѝ се увесва този хомот. А кой харесва такива едри момичета?
 

За пример е Стефани Ферарио... 

Това момиче е на 23 години и живее в Австралия. Работи като модел и активно се бори с факта, че момчетата като нея са наричани "модел плюс". 

Момичето предимно се снима по бельо, което прекрасно подчертава нейните форми. Тя обича да публикува и откровени фотоси в Инстаграм. Подписва се с хаштага #DropThePlus. Това е движение на активистки, които призовват хората да бъдат по-толерантни към всичките форми и размери. "Аз съм модел. За съжаление в модния бизнес, ако вие сте над обичайния размер, то сте смятани за размер плюс. Това нарушава моите права и възможности" 

Честно казано, момичето изглежда просто потресаващо. 
Източник: Офигенно 

Превод и редакция: БЛИЦ