17-годишният Тим Кречмър, който застреля 15 души в град Виненден вчера, е оставил послание на родителите си, преди да извърши това престъпление.
В него убиецът твърди, че изпитва непоносими страдания и повече не може да продължава така, съобщава сайтът This Is London.

Познати на Кречмър казват, че момчето било затворено и не е имало приятели. Както и баща си, Тим Кречмър се увличал от оръжия. Кречмър-старши е член на оръжеен клуб и държал в дома си 16 или по други данни 18 единици огнестрелно оръжие. Тим Кречмър колекционирал пневматични оръжия и пистолети. Връстници на убиеца разказват, че веднъж той стрелял срещу съучениците си с пневматичен пистолет, като Кречмър силно се забавлявал от случилото се.

Тим Кречмър откри огън по учители и ученици в училището “Албертвил” във Виненден вчера сутринта. След като застрелял три учителки, осем ученички и един ученик, той излязъл от сградата. След това убил градинар пред психиатрична клиника и заплашвайки го с оръжие, взел за пленник местен жител, който карал колата си. Кречмър принудил мъжа да го изведе от града и когато колата стигнала до магистралата, Кречмър избутал мъжа от колата и седнал зад волана. Момчето стигнало до търговски център на 40 км от Виненден. На паркинга там застрелял още двама души, а след това, ранен при престрелка с полицията, се е самоубил, посочва ЛентаРу.

За масовото убийство най-вероятно ще отговаря бащата на Кречмър. Той е заплашен от обвинения в неправилно съхраняване на оръжие. Пистолетът, който момчето е използвало, за да извърши убийствата, е бил съхраняван от Кречмър-старши под възглавница, а не както се изисква от закона в сейф. /БЛИЦ