20-годишният белгиец Ким де Гелдер, който е обвинен за нападението в детските ясли в град Дендермонд, призна, че е извършил още едно убийство, съобщи АФП, като се позова на следствието.
По думите на следователите Де Гелдер е съобщил, че седмица преди нападението в яслите той е убил 73-годишната Елза ван Раемдонк. Както заявиха адвокатите на обвиняемия, “споменът за това убийство изплува в паметта на Де Гелдер по време на разпит”. Досега той отхвърляше обвиненията за убийството на Ван Раемдонк.
ЛентаРу припомня, че нападението в яслите беше извършено на 23 януари. Въоръжен мъж нахлу в сградата и започна да нанася удари с нож на деца и на възрастни. Две бебета и една гледачка починаха. Други 10 деца и двама възрастни бяха откарани в болница.
Същия ден беше задържан Ким де Гелдер, който е заподозрян за това престъпление. По-късно беше установено, че той има психическо разстройство. На разпитите е заявил, че не помни нападението в яслите, макар че преди това адвокатът му твърдеше, че Де Гелдер е признал, че е извършил престъплението. /БЛИЦ