Новата интелектуална собственост от Action Plants ще подсили скорошния успех на компанията в спортния жанр.
Компанията за игри Ubisoift разширява дейността си по западното крайбрежие на Канада. Един от най-големите разработчици и издатели на развлекателен софтуер придоби разположеното във Ванкувър студио Action Pants Inc., съобщава TechNews.bg. Сделката бележи появата на първото вътрешно-производствено студио на Ubisoft на северноамериканското западно крайбрежие. Финансови параметри не бяха обявени.

Action Pants е независим разработчик на игри, основан през 2006 година, от ветераните в гейм индустрията Симон Андрюс, Ник Палмър и Омар Ал-Кхафаджи. Понастоящем компанията има в състава си повече от 110 разработчици на видео игри.

Ситуирано в модната зона Yaletown, студиото влиза в класацията Топ 50 на най-добрите работодатели в областта за 2008 и 2009, както и в подобна класация на BC Business Magazine. През 2009-а илиза първото заглавие на студиото. Това е спортна игра, разработена специално за конзолата Wii.

Новата интелектуална собственост ще подсили скорошния успех на Ubisoft в спортния жанр, за който в значителна степен допринесе франчайзингът Shaun White Snowboarding. "От известно време внимателно наблюдаваме Ванкувър, тъй като искахме да установим присъствие в един от най-големите извори на таланти в гейм индустрията," коментират сделката от Ubisoft. "Творческите таланти в Action Pants улесниха вземането на крайното ни решение".

Двете компании споделят доста идентични ценности. Симон Андрюс от Action Plants очаква обединението да се отрази благотворно на всички бъдещи проекти. Поглъщането на студия за разработки е обичайна практика за Ubisoft в стремежа й да навлезе по-бързо на нови пазари. /БЛИЦ