Британският принц Хари трябва да премине курс по равноправие, съобщи Скай нюз. Армейските началници решили да пратят принца на обучение, след като беше публикуван видеозапис от 2006 г., когато принцът беше кадет от военната академия Сандхърст.
На записа се чува как Хари нарича един от кадетите “нашия малък приятел “паки” Ахмед”, имайки предвид пакистанския му произход.
Принцът вече беше обучаван на равноправие, когато започна военната си служба. След поредицата расистски скандали обаче началниците решили, че принцът трябва да опресни тези си знания. След публикуването на скандалния видеозапис британският министър на отбраната заяви, че “този език е неприемлив в съвременната армия”.
В началото на февруари върху принца се стовариха нови обвинения в расизъм. Стана известно, че след концерт по случай 60-годишнината на принц Чарлс Хари отишъл при чернокожия комик Стивън Амос и му казал: “Не говориш като черен”.
Най-шумният расистски скандал, свързан с името на принца, стана през 2005 г., когато той се появи на маскенбал във военна униформа от времето на нацистка Германия, припомня ЛентаРу. /БЛИЦ